Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Айвярд Виктория - книги автора

Творчество автора (Айвярд Виктория) представлено в следующих жанрах: Фантастика, Фэнтези
Творчество автора (Айвярд Виктория) представлено в следующих сериях книг: Алена кралица, Алена кралица, Red Queen
 Название  Серия  Жанр
обложка книги Алена кралица Алена кралица

Светът на Мер Бароу е разделен според цвета на кръвта: червена или сребърна. Мер и семейството ? са Червени – те са от простолюдието, смирени, поробени, съществуват, за да служат на сребърнокръвния елит, чиито свръхестествени сили ги правят почти равни на боговете.

Мер търси прехрана на улиците, краде каквото може, за да помогне на семейството си да оцелее, загубила е надежда за бягство от гетото, което е неин дом. Но когато по странен обрат на съдбата е наета като прислуга в двореца на кралското семейство, се случва нещо немислимо. Чудо. Катастрофа! Мер открива пред очите на благородниците и двамата принцове, че притежава тайнствена сила… Но как е възможно, когато кръвта ? не е сребърна?

Мер е отвлечена и затворена в двореца, а червената ? кръв е прикрита под рокли от муселин и бижута. Но зад бляскавите кулиси на разкоша дремят вражди и коварство, а в кралския двор клокочи вътрешна война – защото да властваш е опасна игра. На фона на интригите на благородниците действията на момичето ще отприщят жесток и смъртоносен танц, който ще изправи принц срещу принц – и Мер срещу собственото ? сърце.
"Алена кралица" е смайващо приключение, в което романтика и революция се сблъскват, крале и благородници се борят за власт, а простолюдието - за свободата си. Прочетете второто заглавие от новата поредица "Сиела тийн".
Наелектризиращо начало на фантастична нова серия.

"Гардиън"

Алена кралица Фантастика, Фэнтези  
обложка книги Стъкленият меч Стъкленият меч

Кръвта на Мер Бароу е червена – червена като на простолюдието. Но уменията й да подчинява електричеството са я превърнали в смъртоносно оръжие, което сребърнокръвният елит иска да впрегне в своите цели.


Кралската фамилия я обявява за измамница, за лъжа. Отрича самата мисъл, че червената и сребърната кръв могат да бъдат равни. Но докато бяга от двореца, Мер открива разтърсваща истина – тя не е единствената от вида си. Мер започва да набира малка войска от други червенокръвни със специални способности, за да ги поведе срещу тираничните им господари.


Това се оказва трънлив път. Трудно й е да избегне опасността да се превърне в същото чудовище като тези, които се опитва да срази. С всеки следващ спасен от кръвожадния взор на новия крал властта на Мер се затвърждава – ала положението й става все по-нестабилно. Дали тежестта на животите, пожертвани в името на бунта, ще я смаже? Или коварството и предателствата са направили сърцето й неподвластно на разкаяние?

Алена кралица, Red Queen Фантастика, Фэнтези  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Приманка
   Чиркова Вера
   Фантастика, Фэнтези

  Приобретение затерявшегося среди озер и болот старинного замка оказалось для Вельены тем самым камушком, который срывает с горы всесокрушающую лавину. Внезапно проснувшиеся у девушки новые способности резко изменили ее судьбу, и теперь только от сообразительности и стойкости самой Вельены зависит, удастся ли ей живой и невредимой выбраться из смертельной ловушки. И не потерять при этом ни неожиданно вспыхнувшую запоздалую любовь, ни дружбу и уважение поверивших ей загадочных и невероятных существ.

 •  Наследница Тумана
   Черная Мстислава
   Фантастика, Фэнтези

  Никогда не спрашивайте Варю Лаппа, как размножаются боги. Все ее неприятности начались именно с этого вопроса: пожар в квартире и перемещение в мир, в котором нет привычных технологий, но есть магия, в котором люди хоть и многочисленная, но не единственная раса, в котором океаны бороздят самые настоящие пираты, в котором на нее, Варю, открыл охоту местный божок. А где скрыться бедной попаданке, как не в Академии магии при Храме всех богов?

 •  Одинокий отец познакомится. Подарок
   Ртуть Мика
   Любовные романы, Любовно-фантастические романы, Фантастика, Фэнтези

  Его боятся враги и остерегаются друзья, о нем пишут таблоиды и бульварные газеты, но его жизнь скрыта от любопытных глаз высокими каменными стенами родового замка. За глаза его называют Синей Бородой, но в свои тридцать шесть лет он - Великий Магистр, глава Ордена, тайный советник Правителя. Его состояние не могут оценить даже гномы, а внешности завидуют певцы и актеры... Он может справиться с любой напастью, кроме своих пятерых детей, которые решили во чтобы то ни стало найти себя маму. И им плевать, что девушка, которую они выбрали - рабыня, подарок, уплата долга...

 •  Принцесса для императора
   Замосковная Анна
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Любовно-фантастические романы

  Для спасения от проклятия Император должен найти принцессу уничтоженного им королевского дома и сделать так, чтобы она взаимно полюбила кого-нибудь из его рода. Он уверен, его сын и наследник — лучший кандидат на роль соблазнителя, ведь Император никогда не влюблялся и не верил, что способен на это чувство. Но знакомство с принцессой заставляет его усомниться в том, что он выбрал ей правильного жениха.


 •  Королева воздушного замка (СИ)
   Серебрянская София
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Любовно-фантастические романы

  Нет на свете более искреннего, чистого и упоительного чувства, чем ненависть.

 •  Судьба первородной
   Александрова Марина
   Фантастика, Фэнтези

  Когда-то давно в семьях простых людей начали рождаться необычные дети. Их назвали первородными, истинными целителями, жрецами Двуликого бога. Дар их был уникален, редок и желанен.

  Кто не мечтает спасти любимого человека? Многие готовы отдать самое дорогое, лишь бы вернуть здоровье. И немногие способны стерпеть отказ…

  Ее зовут Соль. И она осталась одна против мира и дара, о котором никогда не просила. Когда-то она выбрала жизнь отшельника в самом сердце безжизненной пустыни Элио, превратившись из целителя в хранителя памяти о своих собратьях. Но жизнь никогда не спрашивает, чего хочет тот, кого так щедро наградил сам Двуликий, потому и для Соль все еще только начинается…

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю