Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Ямпольский Борис - книги автора

Творчество автора (Ямпольский Борис) представлено в следующих жанрах: Проза, Русская классическая проза, Классическая проза
 Название  Серия  Жанр
Альбинос Проза, Русская классическая проза  
обложка книги Арбат, режимная улица Арбат, режимная улица

Творчество Бориса Ямпольского незаслуженно замалчивалось при его жизни. Опубликована едва ли четвертая часть его богатого литературного наследия, многие произведения считаются безвозвратно утерянными. В чем причина? И в пресловутом «пятом пункте», и в живом, свободном, богатом метафорами языке, не вписывающемся в рамки официального «новояза», а главное – в явном нежелании «к штыку приравнять перо». Простые люди, их повседневные заботы, радости и печали, незамысловатый быт были ближе и роднее писателю, чем «будни великих строек». В расширенное по сравнению с печатным электронное издание вошли очерки писателя и очерк Владимира Приходько о самом Борисе Ямпольском.

Проза, Классическая проза  
Балерун Проза, Русская классическая проза  
Бретёры Проза, Русская классическая проза  
В приморском поселке Проза, Русская классическая проза  
Всесильный Солидар Проза, Русская классическая проза  
Гиперболический Диагноз Проза, Русская классическая проза  
Забаллотировали Проза, Русская классическая проза  
Золотые рыбки Проза, Русская классическая проза  
Золушка Проза, Русская классическая проза  
На катке Проза, Русская классическая проза  
Одна ночь Проза, Русская классическая проза  
Праздничный обед Проза, Русская классическая проза  
Пшют Проза, Русская классическая проза  
Ресторан 'Иртыш' Проза, Русская классическая проза  
Смерть в полдень Проза, Русская классическая проза  
Тополь Проза, Русская классическая проза  
Троицкое Проза, Русская классическая проза  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Сочинения в 3 томах. Том 1
   Куприн Александр Иванович
   Проза, Классическая проза, Русская классическая проза

  Вступительная статья И. В. Корецкой.

  Подготовка текста и примечания П. Л. Вечеславова.

 •  Сочинения в 3 томах. Том 1
   Куприн Александр Иванович
   Проза, Классическая проза, Русская классическая проза

  Вступительная статья И. В. Корецкой.

  Подготовка текста и примечания П. Л. Вечеславова.

 •  Брат по съдба
   Северин Тим
   Проза, Классическая проза

  Тим Северин е роден през 1940 г. в Индия. Завършва Оксфордския университет и от средата на миналия век пише десетки книги за легендарни пътешествия, всяко от които попада в списъка на бестселърите във Великобритания.

  Трилогията „Викинг“ е първата художествена творба на изтъкнатия автор. Тим Северин е носител на златен медал от Кралското географско общество и на наградата „Ливингстън“ от Кралското шотландско географско общество. През 1966 г. той получава докторска степен от колежа „Тринити“ в Дъблин, Ирландия, където живее и преподава и до днес.

  „Брат по съдба“ е втората част от дебютната художествена творба на Северин.  Лондон 1019: минали са няколко месеца от бягството на Торгилс от ноктите на ирландската католическа църква. Едва 19-годишен, той е въвлечен в опасна връзка с Елфгифу — съпругата на Кнут, най-могъщият владетел на Севера. Страстта между любовниците, събрани от съдбата в ложето на греха, ще отприщи жестоки последици. Торгилс отново е принуден да бяга. В мрачните води на ледените морета, преследван от сянката на вината, той среща Гретир — друг беглец от закона. Необичайната дружба между тези двама странни спътници ще ги отведе до много приключения и ще подложи на изпитание вярата на Торгилс…  С „Брат по съдба“ омагьосващото пътешествие назад във времето продължава. Романът ще ви отведе в един свят на красота и жестокост, където героите на севера кръстосват моретата в търсене на съкровища и слава.

 •  Кралска стража
   Северин Тим
   Проза, Классическая проза

  Сагата за героите на Севера приключва край мрачните брегове на Англия. Предстои последната битка, краят на една епоха и една цивилизация.

  Колосалният сблъсък на световете ще ви остави без дъх…  Странстванията на Торгилс го отвеждат в Константинопол — златния град на Юга, сърцето на древния свят. Привлечен от обещанието за слава, героят се присъединява към кралската стража и участва в битката за спасяване на Сицилия от ръцете на сарацините. Носталгията обаче ще отведе Торгилс обратно в Швеция, където той е призован под знамената на последната битка на викингите. През септември 1066 година северната флотилия се отправя към бреговете на Англия и войната започва. Пророческият сън на Торгилс ще предупреди воините за клопката, която ги очаква край Стамбфорд Бридж, но няма да спре предизвестената гибел на една цивилизация…  Трилогията „Викинг“ е първата художествена творба на известния историк и пътешественик Тим Северин. Той е носител на наградите „Томас Кук“, „Книги за моретата“, „Кристофър“ и на медала за литература на Academie de Marine.

 •  Синът на Один
   Северин Тим
   Проза, Классическая проза

  В един свят, разкъсван от най-кървавата война на религиите, незаконният внук на крал Ерик Червения започва своето пътешествие към възмъжаването…

  „Буреносният първи сблъсък незабавно отстъпи на пълен хаос. Секирите глухо се стоварваха върху щитовете от дърво или опъната кравя кожа, стомната звънко дрънчеше, носеха се крясъци и клетви, викове, ридания, глухото хриптене на борещи се за живота си мъже. В далечината чух дивите, настойчиви трели на боен рог. Трябва да идеше от армията на краля…“  Прочутият пътешественик, кинематограф и изследовател на древни култури Тим Северин пише дебютния си роман „Синът на Один“, част първа от трилогията „Викинг“, в духа на скандинавските легенди. Историческата прецизност и колоритните батални сцени в книгата са омагьосващи.

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю