Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Бесон Люк - книги автора

Творчество автора (Бесон Люк) представлено в следующих жанрах: Детское, Детская фантастика, Проза, Классическая проза, Сказка
Творчество автора (Бесон Люк) представлено в следующих сериях книг: Артур, Arthur
 Название  Серия  Жанр
обложка книги Артур и забранения град Артур и забранения град

Приключенията на смелия Артур, своенравната принцеса Селения и симпатичния Бетамеш продължават…

В търсене на скритото съкровище и дядото на Артур, те проникват в сърцето на злото — Забранения град, наречен Некрополис. Там обаче ги очаква самият му властелин — Малтазар Прокълнатия. Злодеят има коварен план — да се ожени за Селения, за да стане пълновластен господар на Седемте земи. Дали обаче дръзката принцеса не е дала вече сърцето си на някой друг?

Детское, Детская фантастика  
обложка книги Артур и минимоите Артур и минимоите

Дядото на десетгодишния Артур е изчезнал загадъчно преди четири години. Единственият начин да бъде намерен е някой да разчете скритите послания. За да успее обаче, трябва да е умен, съобразителен и много смел…

Артур е точно такъв. Решен на всичко, за да открие дядо си, той тръгва на чудно и опасно пътешествие в страната на малките същества минимои и става един от тях. В това приключение Артур ще срещне добри приятели, ще търси скрито съкровище, ще влезе в битка с воини, яздещи комари, ще пътува в орехова черупка и ще спечели сърцето на красива принцеса…

Артур, Arthur Проза, Классическая проза, Детское, Сказка, Детская фантастика  
обложка книги Артур и отмъщението на Малтазар Артур и отмъщението на Малтазар

«Помощ!», гласи посланието, написано бърху оризовото зърно, което паяк вестоносец донася на Артур. Минимоите са в голяма опасност, няма и секунда за губене, а Селения може би се намира между живота и смъртта. С помощта на кучето си Алфред Артур ще избяга под носа на родителите си и ще се върне посред нощ в къшата на баба си и дядо си, за да отвори отново вратата на прехода към света на минимоите. Но дали ще стигне навреме, за да осуети коварния план на Малтазар и да спаси любимата си Селения…

Артур, Arthur Детское, Детская фантастика  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Проклятье (СИ)
   Солнечная Наталья
   Фантастика, Фэнтези, Детское, Сказка

  «Найкеле» на языке эльфов означает «страдание». Любой, кто пьет добровольно из этой реки, превращается в чудовище. Для меня страдание — не самоцель, скорее музыка, на фоне которой проходит моя жизнь. Музыка, под которую я танцую. (С) Анна Ривелотэ, «Река Найкеле»

  Рассказ писан на конкурс по подобранным картинкам, музыке и цитате.

 •  Сочинения в 3 томах. Том 1
   Куприн Александр Иванович
   Проза, Классическая проза, Русская классическая проза

  Вступительная статья И. В. Корецкой.

  Подготовка текста и примечания П. Л. Вечеславова.

 •  Наша Маша и Волшебный Орех
   Каганов Леонид Александрович, Ткаченко Игорь Анатольевич, Бачило Александр Геннадьевич
   Детское, Детская фантастика

  В современном мире нет места сказкам — факт. Даже под Новый год родители не могут подарить то, о чем ты мечтала все предыдущие двенадцать месяцев… Маша, получив механического щелкунчика и загадочный камушек в качестве амулета на счастье от дяди-геолога, в очередной раз убедилась, что ждать чудес совершенно бесполезно.

  Впрочем, как вы все уже догадались, камушек оказался не совсем обычным. Вернее, совсем необычным. И даже не камушком.

  А где появляется что-то необычное — сразу же начинаются приключения, чудеса и прочая суматоха.

  Маша окажется в параллельном мире в компании двух друзей и одного принца, где им придется побороться за Волшебный Орех, который может выполнить лишь одно заветное желание…

 •  Иллюзия нормальности (СИ)
   Солнечная Наталья
   Фантастика, Ужасы и Мистика, Детское, Сказка

  Согласно ходящему в народе поверью, далеко-далеко, в поросшем лесом королевстве спит мертвым сном принцесса. Или королева. А может, и не спит вовсе? Или совсем не королева? Так что творится в старом королевстве?

 •  Harry Potter et le Prisonnier d'Azkaban
   Rowling J K
   Фантастика, Фэнтези, Детское, Детская фантастика

  Sirius Black, le dangereux criminel qui s'est échappé de la forteresse d'Azkaban, recherche Harry Potter. C'est donc sous bonne garde que l'apprenti sorcier fait sa troisième rentrée à Poudlard. Au programme : des cours de divination, la fabrication d'une potion de ratatinage, le dressage des hippogriffes... Mais Harry est-il vraiment à l'abri du danger qui le menace ?

 •  Брат по съдба
   Северин Тим
   Проза, Классическая проза

  Тим Северин е роден през 1940 г. в Индия. Завършва Оксфордския университет и от средата на миналия век пише десетки книги за легендарни пътешествия, всяко от които попада в списъка на бестселърите във Великобритания.

  Трилогията „Викинг“ е първата художествена творба на изтъкнатия автор. Тим Северин е носител на златен медал от Кралското географско общество и на наградата „Ливингстън“ от Кралското шотландско географско общество. През 1966 г. той получава докторска степен от колежа „Тринити“ в Дъблин, Ирландия, където живее и преподава и до днес.

  „Брат по съдба“ е втората част от дебютната художествена творба на Северин.  Лондон 1019: минали са няколко месеца от бягството на Торгилс от ноктите на ирландската католическа църква. Едва 19-годишен, той е въвлечен в опасна връзка с Елфгифу — съпругата на Кнут, най-могъщият владетел на Севера. Страстта между любовниците, събрани от съдбата в ложето на греха, ще отприщи жестоки последици. Торгилс отново е принуден да бяга. В мрачните води на ледените морета, преследван от сянката на вината, той среща Гретир — друг беглец от закона. Необичайната дружба между тези двама странни спътници ще ги отведе до много приключения и ще подложи на изпитание вярата на Торгилс…  С „Брат по съдба“ омагьосващото пътешествие назад във времето продължава. Романът ще ви отведе в един свят на красота и жестокост, където героите на севера кръстосват моретата в търсене на съкровища и слава.

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю