Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Лъдлъм Робърт - книги автора

Творчество автора (Лъдлъм Робърт) представлено в следующих жанрах: Проза, Классическая проза, Детективы и Триллеры, Триллер, Современная проза
Творчество автора (Лъдлъм Робърт) представлено в следующих сериях книг: Jason Bourne, Джейсън Борн
 Название  Серия  Жанр
Апокалиптичният часовник

„За всеки нормален човек организираното зло, извършено от нацисткия режим, е една неразгадаема тайна, подобна на черна дупка в морала; то сякаш отрича природните закони, макар и да е част от самата природа.“


Дейвид Ансен

„Нюзуик“, 20.XII.1993 г.

Проза, Классическая проза  
обложка книги Аферата „Олтмън“ Аферата „Олтмън“

Тъмна нощ над шанхайските докове: един фотограф е убит брутално, след като е снимал тайно товара на потеглящ за Басра китайски кораб. Малко по-късно шефът на свръхтайна разузнавателна централа Фред Клайн докладва на американския президент, че може би става дума за заговор и създаване на ново биологично оръжие. Но какви са доказателствата? Клайн трябва да ги осигури.

В наситен с кръв и напрежение сюжет се развива още една драма: близо половин век китайците държат в лагер биологичния баща на настоящия президент на САЩ — опитвал се да контактува лично с Мао Цзе Дун дипломат. Още една задача за Клайн. И докато китайският кораб се доближава до целта, се води неумолима борба с времето и смъртта. Залогът е огромен: екстремен международен конфликт и завръщане към студената война, а може би и Трета световна война…

Детективы и Триллеры, Триллер  
Ашкелон Проза, Классическая проза  
обложка книги Горещата конспирация Горещата конспирация

Те са навсякъде. Световният финансов и политически елит е в ръцете им. Ню Йорк, Лондон, Амстердам, Марсилия, Южна Италия — терор залива света, пламват пожари по Средиземноморието. Зловещата ложа е проникнала дори в тайните служби. Престъпната им мечта — след хаоса да се роди нов световен ред, подвластен на техните желания. Милиарди хора ще бъдат тласнати към мизерия и смърт, ако не бъде сложен край на безумието.


„Горещата конспирация“ е връх в творчеството Робърт Лъдлъм… Трилър, който ви обсебва — експлозивна интрига, неочаквани развръзки, напрежение, неизвестност и стил, който носи запазената марка „Лъдлъм“.

Проза, Классическая проза  
обложка книги Документът на Матлок Документът на Матлок

Джеймс Матлок, професор по английска литература в Карлайлския университет, е вербуван от американското правителство да разследва широкомащабен бизнес с наркотици и проституция.

Матлок има основание да приеме — по-младият му брат умира от свръхдоза хероин.

Но би ли приел, ако знаеше колко душевни и физически страдания ще донесе на своята възлюбена Патриша? Би ли приел, ако знаеше колко ужас ще донесе на хората край себе си?

[[http://www.book.store.bg/c/p-p/m-515/id-1306/dokumentyt-na-matlok-robyrt-lydlym.html|Бард]]

Детективы и Триллеры, Триллер  
Загадката Халидон Проза, Классическая проза  
Заговорът „Аквитания“ Проза, Классическая проза  
Знакът на близнаците

Една жестоко пазена тайна заплашва да взриви християнския свят. Тя преобръща представите за добро и зло. Тайната може да изправи един срeщу други милиони хора и цели държави. Залогът е голям, а играчите са много. Невидимите убийци на Ватикана, мафията, най-могъщите тайни служби… Обаче те не подозират колко смъртоносна е печалбата. Някой вече е отворил кутията на Пандора, някой е развързал демоните на злото.


„Книга, която не ще успеете да забравите.“

„Йоркшир Поуст“
Проза, Классическая проза  
обложка книги Измамата Прометей Измамата Прометей

След двайсет и два романа, публикувани на 49 езика с общ тираж над 500 милиона, с „Измамата Прометей“ Лъдлъм отново доказа, че може да се състезава единствено със себе си.

„Не посягайте към книга на Лъдлъм, ако имате работа на другия ден.“

Чикаго Сън Таймс

Никълъс Брайсън е дълбоко внедрен агент на суперсекретна централа, наречена Управлението. Никой не знае кой дърпа конците. Брайсън попада в омагьосана игра на отражения. На другото блюдо на Везните е заложена съдбата на милиони невинни хора.

„Измамата Прометей“ не е просто интригуваш трилър, той хипнотизира. Книга, която е абсолютно невъзможно да оставиш по средата.

Америкън Уей
Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Клопката на Тривейн Клопката на Тривейн Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Кръгът на Матарезе Кръгът на Матарезе

Робърт Лъдлъм — номер едно в света на трилъра. Авторът, сътворил един свой мир, в който се води безмилостна война между силите на Злото и Хуманността. Писателят, превеждан на почти всички земни езици в тиражи от стотици милиони.Матарезе…

Един злокобен призрак от миналото, една могъща терористична организация, която подобно на безмилостен октопод души мира и светлината…

Матарезе… Едно видение, един мрачен призрак от миналото, роден сякаш във влудяващ сън, една безмилостна терористична организация, зад която стоят транснационални корпорации и ръководствата на супердържави, води обществото към хаос, за да установи след него своя диктатура. Срещу злокобния октопод, на стража на демокрацията, се възправят двама мъже. Двама измежду най-добрите. Единият — американец, другият руснак. И двамата осъдени на смърт и от своите правителства, и от убийците на Матарезе.

Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Мистерията „Миша“ Мистерията „Миша“

На отдалечен остров в арктическата част на Канада изследователи откриват останките на мистериозен самолет от епохата на студената война. Откритието принуждава руското правителство да направи шокиращо признание. Намереният самолет е съветски стратегически бомбардировач, който изчезва заедно с екипажа преди повече от петдесет години с два тона антракс на борда.

Твърдо решен да предотврати политическа и дипломатическа буря, американският президент изпраща при мястото на катастрофата екип на Първи секретен отдел, воден от подполковник Джон Смит. Но други са стигнали първи до мразовития остров, в това число и опасен контрабандист на оръжие със своите безмилостни наемници.

В капана на полярната пустош Смит и неговият екип трябва да водят жестока война на два фронта — срещу враг, когото виждат, и срещу друг враг, който се крие в собствените им редици.

Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Московски вирус Московски вирус

Този път оръжието е действаща като вирус биологична субстанция, подбираща човешките мишени по тяхната ДНК. То е неуловимо, а заболяването, което носи — нелечимо.

И отново с проблема се заема подполковник Джон Смит, армейски учен изследовател, лекар и агент на свръхтайния Първи отдел на САЩ. Постепенно целта се изяснява: някой целенасочено избива топспециалистите в западните разузнавателни централи, водещи политици и военни ръководители от бившите съветски републики, посяга към ключово важни фигури и на Запад, дори към президента на САЩ Сам Кастила. Смит с помощта на старата си приятелка Ранди Ръсел от ЦРУ и бившия генерал от руската ФСС Олег Киров успява да се добере до истината. В задъхана надпревара с времето действието препуска по цял свят, влиза в спиращи дъха схватки, куршумите свистят почти безспирно, цената е висока…

Проза, Современная проза  
обложка книги Наследството на Скарлати Наследството на Скарлати

Нейни оръжия са властта и парите.

В нейния прицел — най опасният човек на земята — синът й.

Като малък той е бил изчадие… Той единствен от братята си използва богатството с жестокост и бруталност… Ълстър Скарлет може да предизвика международен хаос…

Проза, Классическая проза  
обложка книги Отмъщението на Лазар Отмъщението на Лазар

Ръкописът на „Отмъщението на Лазар“ е открит незавършен в архива на Лъдлъм. Литературният агент на Лъдлъм избра Патрик Ларкин да продължи романа.

Движението на Лазар, доминираща сила в природозащитните протести, хвърля в смут най-големите разузнавателни служби в света. След нападение срещу научноизследователска лаборатория хиляди демонстранти умират по зловещ начин за броени секунди. Подполковник Джон Смит от първи секретен отдел започва да разплита истинската същност на групата и не след дълго разбира, че движението на Лазар е само върхът на айсберга от ужасяващ план, който заплашва да отнеме живота на милиарди хора и да промени завинаги световния ред.

Детективы и Триллеры, Триллер  
Пактът „Касандра“

Новите технологични реалности пораждат и нови отношения в света. Но някои неща са неизменни. Строгият контрол над конвенционалните оръжия води до създаването на нови.

В свръхсекретна лаборатория в Русия се пази изолиран вирус, който след генетични преобразувания може да се превърне в биологично оръжие, което да унищожи половината човечество за четвърт час. А когато са замесени глобални корпоративни интереси и обикновена човешка алчност — една крачка дели света от Апокалипсиса.

Конспирацията добива такъв размах, че земното кълбо се оказва тясно. Единственият шанс неизбежното да бъде спряно остава… откритият космос.

Източник: http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547332058

Детективы и Триллеры, Триллер  
Превъзходството на Борн

В кабаре в Хонконг, опръскано с кръв, изплува онова име, което светът иска да забрави… Джейсън Борн…

Вашингтон, Лондон, Пекин — терор залива света: вицепремиерът на Китай е екзекутиран брутално от легендарния убиец. Държавни глави, тайпани, босове на престъпния свят — всички са изправени пред ужасни въпроси: С каква цел се е завърнал Борн? Кой му плаща? Кой е следващият в смъртоносния му списък?…

Jason Bourne, Джейсън Борн Проза, Классическая проза  
Предателството „Тристан“

„Не посягайте към книга на Лъдлъм, ако имате работа на другия ден“

Чикаго Сън Таймс
Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Предупреждението на Амблър Предупреждението на Амблър

Далеч от любопитните погледи на остров с ограничен достъп близо до бреговете на Вирджиния е скрита малка психиатрична клиника. Сред бившите разузнавателни агенти, затворени там от правителството, е Хал Амблър. Но Хал не е луд и е решен да открие кой и защо го е тикнал на това място. Светът, в който се връща, не е онзи свят, който си спомня. Никой не го познава, не съществуват никакви официални документи за него, а когато надзърта в огледалото, лицето, което го гледа, е лице на напълно непознат човек.

Времето изтича — дали отговорите за идентичността на Хал ще се окажат достижими, или търсенето му ще го отведе на пътя на разрушението?

Проза, Современная проза  
обложка книги Ръкописът на Чансълър Ръкописът на Чансълър

Каква е ролята на ФБР в политическите убийства на века? Ще узнаем ли някога истината за покушенията срещу братята Кенеди, срещу Мартин Лутър Кинг? Ще бъдат ли разкрити злокобните машинации с властта от върхушката в САЩ?

Робърт Лъдлъм не прикрива становището си по тези въпроси, чиито отговори внушава по извънредно въздействуващ начин. В този негов роман художествената измислица се оказва част от една ужасяваща и смразяваща реалност. „Ръкописът на Чансълър“ ще увлече много от читателите с драматичното напрежение и наситеността на криминалната интрига, но това произведение е постижение на друг жанр, формулиран по-скоро с политически, отколкото с литературен термин.

Книгата на този популярен американски писател не случайно бива окачествявана като „политическа антиутопия“, като „политически черен роман“. И може би дори самият факт, че ние едва ли някога ще разберем какъв точно дял има истината в измислицата, озаглавена „Ръкописът на Чансълър“, допринася особено силно за ефекта на романа.

Детективы и Триллеры, Триллер  
Самоличността на Борн

Мъжът на име Джейсън Борн не знае кой е, откъде идва, защо на негово име в една от най-големите банки в Цюрих има милиони долари и защо някой го следва навред по петите и иска непременно да го убие. Мъжът, узнал случайно, че името или поне едно от имената му е Джейсън Борн, се включва в единствената останала му от миналото следа — истината, че някой иска непременно да го види мъртъв — и тръгва по дирите на изгубената си памет, на изгубената си самоличност. Марсилия, Цюрих, Париж, Ню Йорк. Забравеното минало бавно и неохотно се връща и скъпернически разкрива необикновена съдба — мъжът, едно от имената на когото е Джейсън Борн, се е отказал доброволно от самоличността си, за да открие и премахне най-жестокия терорист на света — Карлос.

И все пак кой е Джейсън Борн?

Jason Bourne, Джейсън Борн Проза, Классическая проза  
обложка книги Сделката на Ринеман Сделката на Ринеман

Дейвид Сполдинг е човекът в Лисабон. Експертът. Професионалистът. Основният съюзнически агент през Втората световна война, един от най-търсените от Гестапо хора.

Сделката — строго секретни нацистки научни разработки.

Мястото — Аржентина.

Посредникът — Ерих Ринеман, немски евреин, който изчаква края на войната в Буенос Айрес, където е прибрал на сигурно своите милиони.

Част от сделката обаче не е известна на Сполдинг и тук е ИНТРИГАТА — най-ужасяващият заговор в историята на Втората световна война.

„Главозамайваща смесица от страх, романтика, колоритен диалог и сложен сюжет, който се натрупва до едно кърваво кресчендо!“

John Barkham Reviews
Проза, Классическая проза  
обложка книги Уикендът на Остърман Уикендът на Остърман Детективы и Триллеры, Триллер  
Факторът на Хадес

Един мъж, мотивиран от убийството на скъп човек, полита във водовъртежа на световна конспирация, която застрашава стотици милиони. С помощта на професионален шпионин и компютърен гений той ще се пребори с метастазите на злото, които са проникнали навсякъде — от САЩ през Европа до Ирак, от Белия дом до модерните лаборатории, от световните правителства до дома на всеки гражданин на планетата.

Източник: http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=106577

Проза, Классическая проза  
Целта на Борн

Изправен лице в лице с наемници в Африка, Борн става свидетел на смъртта на Трейси Атъртън, търговка на предмети на изкуството. Смъртта й извиква спомена за убийството на друга млада жена в Бали, която е поверила на Борн пръстен с необикновена изработка — артефакт с изключително значение, за който някои хора са готови да убиват. Борн е решен да намери собственика на пръстена и да разкрие истинското му предназначение. Следата, по която тръгва, го води през различни конспиративни кръгове до опасния руски наемник Леонид Аркадин, който също като Борн е завършил секретната разузнавателна програма „Тредстоун“. След като съдбата на Борн се преплита все по-тясно с тази на Аркадин, става ясно, че очертаващият се помежду им сблъсък не е замислен от тях. Някой друг ги наблюдава и манипулира. Някой, който иска да разбере кой е по-опасният агент. Скоро ще узнаят това.

Детективы и Триллеры, Триллер  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 •  След смерти
   Пирс Блейк
   Детективы и Триллеры, Полицейский детектив, Триллер

  Загадки Кэри Локк - 1  В книге «СЛЕД смерти», Кэри Локк, детектив отдела пропавших без вести в подразделении полиции Лос-Анджелеса по-прежнему расследует похищение собственной дочери, пропавшей много лет назад. Все еще одержимая ее поисками, Кэри забывается единственным доступным способом: с головой погружаясь в дела пропавших без вести в полиции Лос-Анджелеса.

  Обычный телефонный звонок от беспокойной матери школьницы, задержавшейся на два часа после уроков, следует игнорировать. Но что-то в голосе матери трогает Кэри, и она решает начать расследование.

  То, что она находит, шокирует ее. Пропавшая дочь сенатора скрывала тайны, о которых никто не знал. Когда все улики указывают на то, что девушка сбежала, Кэри приказывают прекратить расследование. И все же, несмотря на давление со стороны начальства и средств массовой информации, несмотря на то, что все зацепки ведут в тупик, блестящая и одержимая Кэри отказывается бросить девушку на произвол судьбы. Она знает, что у нее есть только 48 часов, если она хочет вернуть эту девушку живой.

 •  Глибоко під водою
   Гоукінз Пола
   Детективы и Триллеры, Триллер

  Затон Утоплениць біля тихого англійського містечка. Над ним — стрімка скеля, з якої протягом століть стрибали чи просто падали в темну воду жінки. Письменниця Нел Ебботт, зачарована моторошними переказами та легендами, починає писати роман про це місце… А потім її тіло знаходять у затоні. Ведеться розслідування, і невдовзі стає зрозуміло, що мешканці містечка щось приховують. Їхню свідомість віками отруює зло, яке ховається в обтяжених чорними таємницями водах затону. Кожен із цих людей має свою зловісну таємницю. Чи встигне детектив Шон Таунсенд розгадати її до того, як вода затону прийме у свої глибини нову жертву?


 •  Эксгумация
   Литт Тоби
   Детективы и Триллеры, Триллер

  «Эксгумация» — превосходный психологический триллер одного из наиболее ярких представителей современной британской прозы. Роман, написанный Тоби Литтом в 2000 году, стал бестселлером в Великобритании и многих других странах. Главный герой книги, Конрад, подвергается нападению киллера в момент встречи со своей подругой-моделью Лили в фешенебельном лондонском ресторане. Лили погибает, сам Конрад оказывается в коме. Как только силы возвращаются к нему, он, с умением искушенного опытом детектива, начинает свое собственное расследование. Банальное выражение «грязное белье» не идет ни в какое сравнение с теми пластами кладбищенской грязи, которую раскапывает Конрад.

 •  Дівчина мого сина
   Френсіс Мішель
   Детективы и Триллеры, Триллер

  Блискуча кар’єра, шлюб, будинок з басейном у респектабельному районі та вілла поблизу Сен-Тропе… Лаура Кавендіш усе це вважала другорядним. Центром її життя завжди був син Даніель, кожна мить його дорослішання, плани на майбутнє і перші успіхи, які він ділив лише з нею… Доки не зустрів свою нову подружку. Чи не надто швидко прив’язала до себе її Даніеля ця красуня з гострим, як лезо, відчуттям справедливості?.. Лауру застерігали: не втручайся в ці стосунки. Але вона зробила помилку. І не могла навіть уявити, чим заплатить за неї…


 •  Самая длинная ночь в году
   Тур Тереза
   Фантастика, Фэнтези, Детективы и Триллеры, Триллер, Детектив

  От разящих осколков структурного льда, помещенных заклинанием в черный хрусталь, можно спастись — нужно только обладать магическим потенциалом и иметь при себе нужные артефакты.

  Потерянный Дар можно вернуть — нужно только понять, что на самом деле он никуда не исчезал.

  Но что делать, если лед сковал сердце, а обида, чернее самого черного хрусталя поселилась в душе?

  И на то, чтобы все исправить — только одна ночь. Самая длинная ночь в году…

 •  Невидимка. Идеальные убийства
   Паттерсон Джеймс, Эллис Дэвид
   Детективы и Триллеры, Триллер

  После трагической гибели сестры-близнеца аналитик ФБР Эмми Докери ушла в бессрочный отпуск. Но не оплакивать смерть Марты. Эмми уверена: пожар, который ее забрал, — дело рук безжалостного убийцы, который не оставляет следов, и эта смерть — одна среди сотни других… Руководство считает ее просто одержимой… И тогда Эмми звонит своему бывшему жениху Харрисону Букмену — лучшему из агентов, профессионалу, к которому прислушивается сам директор ФБР. Теперь у них есть группа экспертов, но нет мотивов, орудия убийства и подозреваемого. А убийца уже знает, что его ищут…

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю