Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Лъдлъм Робърт - книги автора

Творчество автора (Лъдлъм Робърт) представлено в следующих жанрах: Проза, Классическая проза, Детективы и Триллеры, Триллер, Современная проза
Творчество автора (Лъдлъм Робърт) представлено в следующих сериях книг: Jason Bourne, Джейсън Борн
 Название  Серия  Жанр
Апокалиптичният часовник

„За всеки нормален човек организираното зло, извършено от нацисткия режим, е една неразгадаема тайна, подобна на черна дупка в морала; то сякаш отрича природните закони, макар и да е част от самата природа.“


Дейвид Ансен

„Нюзуик“, 20.XII.1993 г.

Проза, Классическая проза  
обложка книги Аферата „Олтмън“ Аферата „Олтмън“

Тъмна нощ над шанхайските докове: един фотограф е убит брутално, след като е снимал тайно товара на потеглящ за Басра китайски кораб. Малко по-късно шефът на свръхтайна разузнавателна централа Фред Клайн докладва на американския президент, че може би става дума за заговор и създаване на ново биологично оръжие. Но какви са доказателствата? Клайн трябва да ги осигури.

В наситен с кръв и напрежение сюжет се развива още една драма: близо половин век китайците държат в лагер биологичния баща на настоящия президент на САЩ — опитвал се да контактува лично с Мао Цзе Дун дипломат. Още една задача за Клайн. И докато китайският кораб се доближава до целта, се води неумолима борба с времето и смъртта. Залогът е огромен: екстремен международен конфликт и завръщане към студената война, а може би и Трета световна война…

Детективы и Триллеры, Триллер  
Ашкелон Проза, Классическая проза  
обложка книги Горещата конспирация Горещата конспирация

Те са навсякъде. Световният финансов и политически елит е в ръцете им. Ню Йорк, Лондон, Амстердам, Марсилия, Южна Италия — терор залива света, пламват пожари по Средиземноморието. Зловещата ложа е проникнала дори в тайните служби. Престъпната им мечта — след хаоса да се роди нов световен ред, подвластен на техните желания. Милиарди хора ще бъдат тласнати към мизерия и смърт, ако не бъде сложен край на безумието.


„Горещата конспирация“ е връх в творчеството Робърт Лъдлъм… Трилър, който ви обсебва — експлозивна интрига, неочаквани развръзки, напрежение, неизвестност и стил, който носи запазената марка „Лъдлъм“.

Проза, Классическая проза  
обложка книги Документът на Матлок Документът на Матлок

Джеймс Матлок, професор по английска литература в Карлайлския университет, е вербуван от американското правителство да разследва широкомащабен бизнес с наркотици и проституция.

Матлок има основание да приеме — по-младият му брат умира от свръхдоза хероин.

Но би ли приел, ако знаеше колко душевни и физически страдания ще донесе на своята възлюбена Патриша? Би ли приел, ако знаеше колко ужас ще донесе на хората край себе си?

[[http://www.book.store.bg/c/p-p/m-515/id-1306/dokumentyt-na-matlok-robyrt-lydlym.html|Бард]]

Детективы и Триллеры, Триллер  
Загадката Халидон Проза, Классическая проза  
Заговорът „Аквитания“ Проза, Классическая проза  
Знакът на близнаците

Една жестоко пазена тайна заплашва да взриви християнския свят. Тя преобръща представите за добро и зло. Тайната може да изправи един срeщу други милиони хора и цели държави. Залогът е голям, а играчите са много. Невидимите убийци на Ватикана, мафията, най-могъщите тайни служби… Обаче те не подозират колко смъртоносна е печалбата. Някой вече е отворил кутията на Пандора, някой е развързал демоните на злото.


„Книга, която не ще успеете да забравите.“

„Йоркшир Поуст“
Проза, Классическая проза  
обложка книги Измамата Прометей Измамата Прометей

След двайсет и два романа, публикувани на 49 езика с общ тираж над 500 милиона, с „Измамата Прометей“ Лъдлъм отново доказа, че може да се състезава единствено със себе си.

„Не посягайте към книга на Лъдлъм, ако имате работа на другия ден.“

Чикаго Сън Таймс

Никълъс Брайсън е дълбоко внедрен агент на суперсекретна централа, наречена Управлението. Никой не знае кой дърпа конците. Брайсън попада в омагьосана игра на отражения. На другото блюдо на Везните е заложена съдбата на милиони невинни хора.

„Измамата Прометей“ не е просто интригуваш трилър, той хипнотизира. Книга, която е абсолютно невъзможно да оставиш по средата.

Америкън Уей
Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Клопката на Тривейн Клопката на Тривейн Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Кръгът на Матарезе Кръгът на Матарезе

Робърт Лъдлъм — номер едно в света на трилъра. Авторът, сътворил един свой мир, в който се води безмилостна война между силите на Злото и Хуманността. Писателят, превеждан на почти всички земни езици в тиражи от стотици милиони.Матарезе…

Един злокобен призрак от миналото, една могъща терористична организация, която подобно на безмилостен октопод души мира и светлината…

Матарезе… Едно видение, един мрачен призрак от миналото, роден сякаш във влудяващ сън, една безмилостна терористична организация, зад която стоят транснационални корпорации и ръководствата на супердържави, води обществото към хаос, за да установи след него своя диктатура. Срещу злокобния октопод, на стража на демокрацията, се възправят двама мъже. Двама измежду най-добрите. Единият — американец, другият руснак. И двамата осъдени на смърт и от своите правителства, и от убийците на Матарезе.

Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Мистерията „Миша“ Мистерията „Миша“

На отдалечен остров в арктическата част на Канада изследователи откриват останките на мистериозен самолет от епохата на студената война. Откритието принуждава руското правителство да направи шокиращо признание. Намереният самолет е съветски стратегически бомбардировач, който изчезва заедно с екипажа преди повече от петдесет години с два тона антракс на борда.

Твърдо решен да предотврати политическа и дипломатическа буря, американският президент изпраща при мястото на катастрофата екип на Първи секретен отдел, воден от подполковник Джон Смит. Но други са стигнали първи до мразовития остров, в това число и опасен контрабандист на оръжие със своите безмилостни наемници.

В капана на полярната пустош Смит и неговият екип трябва да водят жестока война на два фронта — срещу враг, когото виждат, и срещу друг враг, който се крие в собствените им редици.

Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Московски вирус Московски вирус

Този път оръжието е действаща като вирус биологична субстанция, подбираща човешките мишени по тяхната ДНК. То е неуловимо, а заболяването, което носи — нелечимо.

И отново с проблема се заема подполковник Джон Смит, армейски учен изследовател, лекар и агент на свръхтайния Първи отдел на САЩ. Постепенно целта се изяснява: някой целенасочено избива топспециалистите в западните разузнавателни централи, водещи политици и военни ръководители от бившите съветски републики, посяга към ключово важни фигури и на Запад, дори към президента на САЩ Сам Кастила. Смит с помощта на старата си приятелка Ранди Ръсел от ЦРУ и бившия генерал от руската ФСС Олег Киров успява да се добере до истината. В задъхана надпревара с времето действието препуска по цял свят, влиза в спиращи дъха схватки, куршумите свистят почти безспирно, цената е висока…

Проза, Современная проза  
обложка книги Наследството на Скарлати Наследството на Скарлати

Нейни оръжия са властта и парите.

В нейния прицел — най опасният човек на земята — синът й.

Като малък той е бил изчадие… Той единствен от братята си използва богатството с жестокост и бруталност… Ълстър Скарлет може да предизвика международен хаос…

Проза, Классическая проза  
обложка книги Отмъщението на Лазар Отмъщението на Лазар

Ръкописът на „Отмъщението на Лазар“ е открит незавършен в архива на Лъдлъм. Литературният агент на Лъдлъм избра Патрик Ларкин да продължи романа.

Движението на Лазар, доминираща сила в природозащитните протести, хвърля в смут най-големите разузнавателни служби в света. След нападение срещу научноизследователска лаборатория хиляди демонстранти умират по зловещ начин за броени секунди. Подполковник Джон Смит от първи секретен отдел започва да разплита истинската същност на групата и не след дълго разбира, че движението на Лазар е само върхът на айсберга от ужасяващ план, който заплашва да отнеме живота на милиарди хора и да промени завинаги световния ред.

Детективы и Триллеры, Триллер  
Пактът „Касандра“

Новите технологични реалности пораждат и нови отношения в света. Но някои неща са неизменни. Строгият контрол над конвенционалните оръжия води до създаването на нови.

В свръхсекретна лаборатория в Русия се пази изолиран вирус, който след генетични преобразувания може да се превърне в биологично оръжие, което да унищожи половината човечество за четвърт час. А когато са замесени глобални корпоративни интереси и обикновена човешка алчност — една крачка дели света от Апокалипсиса.

Конспирацията добива такъв размах, че земното кълбо се оказва тясно. Единственият шанс неизбежното да бъде спряно остава… откритият космос.

Източник: http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547332058

Детективы и Триллеры, Триллер  
Превъзходството на Борн

В кабаре в Хонконг, опръскано с кръв, изплува онова име, което светът иска да забрави… Джейсън Борн…

Вашингтон, Лондон, Пекин — терор залива света: вицепремиерът на Китай е екзекутиран брутално от легендарния убиец. Държавни глави, тайпани, босове на престъпния свят — всички са изправени пред ужасни въпроси: С каква цел се е завърнал Борн? Кой му плаща? Кой е следващият в смъртоносния му списък?…

Jason Bourne, Джейсън Борн Проза, Классическая проза  
Предателството „Тристан“

„Не посягайте към книга на Лъдлъм, ако имате работа на другия ден“

Чикаго Сън Таймс
Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Предупреждението на Амблър Предупреждението на Амблър

Далеч от любопитните погледи на остров с ограничен достъп близо до бреговете на Вирджиния е скрита малка психиатрична клиника. Сред бившите разузнавателни агенти, затворени там от правителството, е Хал Амблър. Но Хал не е луд и е решен да открие кой и защо го е тикнал на това място. Светът, в който се връща, не е онзи свят, който си спомня. Никой не го познава, не съществуват никакви официални документи за него, а когато надзърта в огледалото, лицето, което го гледа, е лице на напълно непознат човек.

Времето изтича — дали отговорите за идентичността на Хал ще се окажат достижими, или търсенето му ще го отведе на пътя на разрушението?

Проза, Современная проза  
обложка книги Ръкописът на Чансълър Ръкописът на Чансълър

Каква е ролята на ФБР в политическите убийства на века? Ще узнаем ли някога истината за покушенията срещу братята Кенеди, срещу Мартин Лутър Кинг? Ще бъдат ли разкрити злокобните машинации с властта от върхушката в САЩ?

Робърт Лъдлъм не прикрива становището си по тези въпроси, чиито отговори внушава по извънредно въздействуващ начин. В този негов роман художествената измислица се оказва част от една ужасяваща и смразяваща реалност. „Ръкописът на Чансълър“ ще увлече много от читателите с драматичното напрежение и наситеността на криминалната интрига, но това произведение е постижение на друг жанр, формулиран по-скоро с политически, отколкото с литературен термин.

Книгата на този популярен американски писател не случайно бива окачествявана като „политическа антиутопия“, като „политически черен роман“. И може би дори самият факт, че ние едва ли някога ще разберем какъв точно дял има истината в измислицата, озаглавена „Ръкописът на Чансълър“, допринася особено силно за ефекта на романа.

Детективы и Триллеры, Триллер  
Самоличността на Борн

Мъжът на име Джейсън Борн не знае кой е, откъде идва, защо на негово име в една от най-големите банки в Цюрих има милиони долари и защо някой го следва навред по петите и иска непременно да го убие. Мъжът, узнал случайно, че името или поне едно от имената му е Джейсън Борн, се включва в единствената останала му от миналото следа — истината, че някой иска непременно да го види мъртъв — и тръгва по дирите на изгубената си памет, на изгубената си самоличност. Марсилия, Цюрих, Париж, Ню Йорк. Забравеното минало бавно и неохотно се връща и скъпернически разкрива необикновена съдба — мъжът, едно от имената на когото е Джейсън Борн, се е отказал доброволно от самоличността си, за да открие и премахне най-жестокия терорист на света — Карлос.

И все пак кой е Джейсън Борн?

Jason Bourne, Джейсън Борн Проза, Классическая проза  
обложка книги Сделката на Ринеман Сделката на Ринеман

Дейвид Сполдинг е човекът в Лисабон. Експертът. Професионалистът. Основният съюзнически агент през Втората световна война, един от най-търсените от Гестапо хора.

Сделката — строго секретни нацистки научни разработки.

Мястото — Аржентина.

Посредникът — Ерих Ринеман, немски евреин, който изчаква края на войната в Буенос Айрес, където е прибрал на сигурно своите милиони.

Част от сделката обаче не е известна на Сполдинг и тук е ИНТРИГАТА — най-ужасяващият заговор в историята на Втората световна война.

„Главозамайваща смесица от страх, романтика, колоритен диалог и сложен сюжет, който се натрупва до едно кърваво кресчендо!“

John Barkham Reviews
Проза, Классическая проза  
обложка книги Уикендът на Остърман Уикендът на Остърман Детективы и Триллеры, Триллер  
Факторът на Хадес

Един мъж, мотивиран от убийството на скъп човек, полита във водовъртежа на световна конспирация, която застрашава стотици милиони. С помощта на професионален шпионин и компютърен гений той ще се пребори с метастазите на злото, които са проникнали навсякъде — от САЩ през Европа до Ирак, от Белия дом до модерните лаборатории, от световните правителства до дома на всеки гражданин на планетата.

Източник: http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=106577

Проза, Классическая проза  
Целта на Борн

Изправен лице в лице с наемници в Африка, Борн става свидетел на смъртта на Трейси Атъртън, търговка на предмети на изкуството. Смъртта й извиква спомена за убийството на друга млада жена в Бали, която е поверила на Борн пръстен с необикновена изработка — артефакт с изключително значение, за който някои хора са готови да убиват. Борн е решен да намери собственика на пръстена и да разкрие истинското му предназначение. Следата, по която тръгва, го води през различни конспиративни кръгове до опасния руски наемник Леонид Аркадин, който също като Борн е завършил секретната разузнавателна програма „Тредстоун“. След като съдбата на Борн се преплита все по-тясно с тази на Аркадин, става ясно, че очертаващият се помежду им сблъсък не е замислен от тях. Някой друг ги наблюдава и манипулира. Някой, който иска да разбере кой е по-опасният агент. Скоро ще узнаят това.

Детективы и Триллеры, Триллер  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Добром за добро
   Вишневецкий Витовт Витольдович
   Проза, Историческая проза, Современная проза

  Повесть о древнем Полесье, его жителях и их князе и княгине, о войне и мире, добре и зле, о чести и доблести о любви и верности, об истинной плате добром за добро.

 •  Голубой лабиринт (ЛП)
   Чайлд Линкольн, Престон Дуглас
   Фантастика, Ужасы и Мистика, Детективы и Триллеры, Триллер

  Невидимый кукловод, жаждущий возмездия, взял в свои руки жизнь агента ФБР и управляет им, словно марионеткой, завлекая его в свои ядовитые сети. Но Пендергаст не замечает этого — а все потому, что его обычно такой цепкий и проницательный разум затуманен чувством потери из-за убийства его сына, Альбана, которого он считал исчезнувшим в джунглях Бразилии.  Месть свершилась, яд бурлит в крови агента, но его сердце все еще бьется… и чтобы снова стать хозяином своей судьбы и обрести шанс на спасение ему придется вернуться туда, откуда все началось, и встретиться лицом к лицу с тем, что было сокрыто между строк истории его семьи…

 •  Pawns of the Pacific
   Watts Andrew
   Детективы и Триллеры, Триллер

  A nation on the brink of war.

  A conspiracy that threatens the globe.

  And one military family, caught in the middle, fighting for freedom.


  Pawns of the Pacific is the electrifying third book in The War Planners military technothriller series.


  While the United States is preparing for war with Iran, Chinese billionaire Cheng Jinshan and his wicked spy, Lena Chou, are moving their pieces on the board. Deception and misinformation are everywhere.

  Now, in order to save America, the leaders in the CIA and Pentagon have set up a secretive task force at the CIA headquarters. Their mission: to thwart Jinshan's plans, and reveal the truth to the world.

  Each member of the Manning family has a critical role to play. David Manning is brought in to the CIA task force. Chase Manning is sent to team up with a US Marine Corps special operations unit. Admiral Manning leads the USS Ford Carrier Strike Group, filled with America's latest and greatest naval technology. And Lieutenant Commander Victoria Manning is the officer in charge of a helicopter detachment on the navy destroyer, the USS Farragut — the only ship that stands in the way of a Chinese onslaught.


  Filled with pulse-pounding action, well-rounded characters, and unpredictable twists, Pawns of the Pacific delivers a satisfying third chapter to The War Planners series.

  --------

  The War Planners series is best enjoyed when read in the correct order. Reading order:

  Book 1: The War Planners (find out how to get it free at andrewwattsauthor.com)

  Book 2: The War Stage

  Book 3: Pawns of the Pacific

 •  Левый берег Дона
   
   Детективы и Триллеры, Триллер

  Законы Лебердона страшны и беспощадны. Опальный журналист Станислав Полонский убедился в этом, когда открыл рекламное агентство. Сгинуть там проще простого. Левый берег Дона стал местом кровавых бандитских разборок. Чтобы выжить, надо превзойти в коварстве самых отъявленных беспределыщиков блатного мира.

 •  Сочинения в 3 томах. Том 1
   Куприн Александр Иванович
   Проза, Классическая проза, Русская классическая проза

  Вступительная статья И. В. Корецкой.

  Подготовка текста и примечания П. Л. Вечеславова.

 •  Оповідь Служниці
   Етвуд Марґарет
   Проза, Современная проза

  У Республіці Гілеад повноцінні права мають лише Командори та їхні Дружини. Народити дитину здатна тільки кожна сота жінка в Гілеаді. Їх, Служниць, збирають по всій країні, а потім вони проходять курс підготовки, аби бути гідними виносити дитя офіцера.

  Одна зі Служниць — Джун. Колись вона мала коханого чоловіка і доньку. А тепер сенс її життя — підкорятися законам Гілеаду… Проте Джун не така, як усі. Жінка розуміє, що відбувається, вона хоче втекти і ще здатна любити…

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю