Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Джонсон Сэмюэль - книги автора

Творчество автора (Джонсон Сэмюэль) представлено в следующих жанрах: Проза, Классическая проза, Наука, Образование, Философия, Афоризмы
 Название  Серия  Жанр
Rasselas

Samuel Johnson (1709-1784)

Проза, Классическая проза  
Афоризмы

Сэмюэл Джонсон (Samuel Johnson; 18 сентября (7 сентября по старому стилю) 1709 — 13 декабря 1784) — английский критик, лексикограф и поэт эпохи Просвещения, чьё имя, по оценке «Британники», стало в англоязычном мире синонимом второй половины XVIII века.


Надпись на собачьем ошейнике

Грабителей я яростно кусаю,
Любовников – лижу;
Так я и господина ублажаю
И госпожу.
Перевод с английского Георгия Бена

Пронзенные насквозь: Английские и американские эпиграммы. – СПб.: Пушкинский фонд, 2006. – С. 60. http://liberot.ru 

Наука, Образование, Философия  
Обидагъ

Сэмюэл Джонсон (Samuel Johnson; 18 сентября (7 сентября по старому стилю) 1709 — 13 декабря 1784) — английский критик, лексикограф и поэт эпохи Просвещения, чьё имя, по оценке «Британники», стало в англоязычном мире синонимом второй половины XVIII века.

Восточная повесть.

Перевод с немецкого

Текст издания 1789 г.

Проза, Классическая проза  
обложка книги Суета сует. Пятьсот лет английского афоризма Суета сует. Пятьсот лет английского афоризма

В сборнике впервые на русском языке представлено богатство и многообразие английской «изреченной мысли» на временном пространстве пяти столетий — мысли не только глубокой, оригинальной, остроумной, но и во многом прозорливой.

Афоризмы  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Сочинения в 3 томах. Том 1
   Куприн Александр Иванович
   Проза, Классическая проза, Русская классическая проза

  Вступительная статья И. В. Корецкой.

  Подготовка текста и примечания П. Л. Вечеславова.

 •  Так казав Заратустра. Жадання влади
   Ніцше Фрідріх
   Наука, Образование, Философия

  «Так казав Заратустра» — одна з найбільш відомих і популярних книг німецького філософа і поета Фрідріха Ніцше (1844—1900). Теми добра і зла, «надлюдини», переоцінки всіх цінностей втілено в цьому пам'ятникові світової літератури в міфічно-символічній, високопоетичній формі. «Жадання влади» — останній твір філософа, палка апологія людини, протест проти будь-яких форм духовного рабства.

 •  Брат по съдба
   Северин Тим
   Проза, Классическая проза

  Тим Северин е роден през 1940 г. в Индия. Завършва Оксфордския университет и от средата на миналия век пише десетки книги за легендарни пътешествия, всяко от които попада в списъка на бестселърите във Великобритания.

  Трилогията „Викинг“ е първата художествена творба на изтъкнатия автор. Тим Северин е носител на златен медал от Кралското географско общество и на наградата „Ливингстън“ от Кралското шотландско географско общество. През 1966 г. той получава докторска степен от колежа „Тринити“ в Дъблин, Ирландия, където живее и преподава и до днес.

  „Брат по съдба“ е втората част от дебютната художествена творба на Северин.  Лондон 1019: минали са няколко месеца от бягството на Торгилс от ноктите на ирландската католическа църква. Едва 19-годишен, той е въвлечен в опасна връзка с Елфгифу — съпругата на Кнут, най-могъщият владетел на Севера. Страстта между любовниците, събрани от съдбата в ложето на греха, ще отприщи жестоки последици. Торгилс отново е принуден да бяга. В мрачните води на ледените морета, преследван от сянката на вината, той среща Гретир — друг беглец от закона. Необичайната дружба между тези двама странни спътници ще ги отведе до много приключения и ще подложи на изпитание вярата на Торгилс…  С „Брат по съдба“ омагьосващото пътешествие назад във времето продължава. Романът ще ви отведе в един свят на красота и жестокост, където героите на севера кръстосват моретата в търсене на съкровища и слава.

 •  Кралска стража
   Северин Тим
   Проза, Классическая проза

  Сагата за героите на Севера приключва край мрачните брегове на Англия. Предстои последната битка, краят на една епоха и една цивилизация.

  Колосалният сблъсък на световете ще ви остави без дъх…  Странстванията на Торгилс го отвеждат в Константинопол — златния град на Юга, сърцето на древния свят. Привлечен от обещанието за слава, героят се присъединява към кралската стража и участва в битката за спасяване на Сицилия от ръцете на сарацините. Носталгията обаче ще отведе Торгилс обратно в Швеция, където той е призован под знамената на последната битка на викингите. През септември 1066 година северната флотилия се отправя към бреговете на Англия и войната започва. Пророческият сън на Торгилс ще предупреди воините за клопката, която ги очаква край Стамбфорд Бридж, но няма да спре предизвестената гибел на една цивилизация…  Трилогията „Викинг“ е първата художествена творба на известния историк и пътешественик Тим Северин. Той е носител на наградите „Томас Кук“, „Книги за моретата“, „Кристофър“ и на медала за литература на Academie de Marine.

 •  Синът на Один
   Северин Тим
   Проза, Классическая проза

  В един свят, разкъсван от най-кървавата война на религиите, незаконният внук на крал Ерик Червения започва своето пътешествие към възмъжаването…

  „Буреносният първи сблъсък незабавно отстъпи на пълен хаос. Секирите глухо се стоварваха върху щитовете от дърво или опъната кравя кожа, стомната звънко дрънчеше, носеха се крясъци и клетви, викове, ридания, глухото хриптене на борещи се за живота си мъже. В далечината чух дивите, настойчиви трели на боен рог. Трябва да идеше от армията на краля…“  Прочутият пътешественик, кинематограф и изследовател на древни култури Тим Северин пише дебютния си роман „Синът на Один“, част първа от трилогията „Викинг“, в духа на скандинавските легенди. Историческата прецизност и колоритните батални сцени в книгата са омагьосващи.

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю