Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Бруст Стивън - книги автора

Творчество автора (Бруст Стивън) представлено в следующих жанрах: Проза, Классическая проза
Творчество автора (Бруст Стивън) представлено в следующих сериях книг: Влад Талтош, Vlad Taltos
 Название  Серия  Жанр
Атира

Един магьосник-убиец. И два джерега. Влад Талтош и компания се завръщат.

Великолепната седморка?

Леко преувеличение. Минус шест, всъщност. С което остава един. Аз — Влад Талтош, магьосник (понякога) вещер и (екс) убиец. Плюс двата ми верни джерега. Което прави трима, един вид. Но и за нас може да стане доста напечено, когато ни погнат най-големите трепачи на Дома Джерег.

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  
обложка книги Джерег Джерег

Убиецът.

За младеж с бърз ум и още по-бърза сабя съществуват много начини да напредне в света. Влад Талтош избра пътя на наемния убиец. Към другите си качества той добави две неща: беглите познания във вещерството — презряно на Драгара, но само глупак би се отказал от такова оръжие.

Второто бе постоянният му спътник, млад джерег, чиито жилави криле и отровни зъби са винаги под командата на Влад, а не нечовешкият му разум е псионично свързан с неговия. Влад никога не ще съжали за вещерската сделка, която сключи с майката на своя джерег: „Предлагам на яйцето ти дълъг живот и прясно, кърваво месо без борба, и му предлагам своето приятелство. Искам неговата помощ в начинанията си. И неговата мъдрост и приятелство.“

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  
Дракон

Влад Талтош оцелява в упадъчния и зловещ град Адриланка, практикувайки професията, която най-добре познава — убиването на хора за препитание. Умението му като наемен убиец и навременната намеса на неговия телепатичен спътник — крилатия гущер Лойош, са му спечелили сравнително безопасния пост в дома Джерег — събиране на рекет в един сектор от големия град.

Ала когато един могъщ Господар на дракони му заповядва да издири омагьосано оръжие с неимоверна сила — още преди да е откраднато дори, — Влад неизбежно се оказва привлечен на последното място, където би искал да се озове, в тотална война с апокалиптични мащаби между магьоснически армии.

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  
Исола

В края на краищата какво там значи някакви си дребна космическа битка със същества, контролиращи времето и пространството? По-добро е, отколкото да се мотаеш из горите без една прилична чаша клава.

Свежа и пълна с изненади, „Исола“ отговаря на много въпроси, които отдавна тормозят феновете на остроумните романи за Влад Талтош… и повдига цяла шепа нови.

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  
Йенди
ЙЕНДИ

Където Влад и неговият джерег разбират как любовта към една жена може да превърне хладнокръвен убиец в истински кучи син.

Името ми е Влад Талтош. И съм лорд. И убиец. А това е историята на ранните ми дни в дома Джерег, как се оказах въвлечен в една Джерегска война и как се влюбих в жената, която ме уби…

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  
обложка книги Орка Орка

„Вярно, да обикаляш насам-натам с два джерега на раменете си не е най-добрата маскировка за един бивш убиец, търсен из цялата Империя. Но един деветдесетгодишен младок спаси живота ми и сега се нуждае от помощта ми. А Влад Талтош винаги си плаща дълговете. Дори това да означава разкриването на финансов скандал с такива мащаби, че може да срути дома Орка… а ако извадя малко късмет — и цялата империя.“

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  
обложка книги Талтош Талтош

Тук научаваме какво всъщност се случва, когато Влад се озовава на Пътеката на мъртвите.

Пътешествие до земята на мъртвите.

Всички разходи са платени!

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  
Текла
ТЕКЛА

Където Влад научава, че убийството никога нищо не решава, но спира другите да ти се качват на главата; особено след като царствените му покровители, всички от дома на Джерег, също искаха да го видят мъртъв.

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  
Феникс

На боговете се уповаваме. На другите плащаме кеш. Безспорно добро правило, ако сте в моя занаят, но кой би си помислил, че ще ми го напомни едно божество. Аз съм платен убиец. Странно е, че Богинята Демон е принудена да ми предлага работа.

Какво пък, който ми иска услуга, я получава!

Влад Талтош, Vlad Taltos Проза, Классическая проза  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю