Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Гришам Джон - книги автора

Творчество автора (Гришам Джон) представлено в следующих жанрах: Детективы и Триллеры, Триллер, Проза, Классическая проза,
Творчество автора (Гришам Джон) представлено в следующих сериях книг: , Theodore Boone, Теодор Буун, Теодор Буун
 Название  Серия  Жанр
обложка книги Адвокат на престъпници Адвокат на престъпници

ДЖОН ГРИШАМ

Любимият разказвач на Америка, автор на „Време да убиваш", „Фирмата", „Клиентът", „Сянката на чинара",„Планината Грей" и още 20 трилъра


Адвокат Себастиан Ръд няма нужда от реклама. Номерът му не фигурира в нито един телефонен указател. Но преследваните от закона успяват да го намерят.

Той поема само заплетени случаи. Защитава големи престъпници и невинни хора, заплашени от смъртна присъда. Ръд обича зрелищните процеси и медийния шум. Носи пистолет и има брониран бус, който му служи за кантора. Често получава заплахи за живота си. Веднъж дори отвличат сина му. Затова шофьорът му е едър и тежковъоръжен. Той е и негов бодигард, довереник, правен асистент и единствен приятел.

Ръд се бори за клиентите си със зъби и нокти. Убеден е, че всеки има право на справедлив процес. Дори ако това означава самият той да наруши някои закони.

Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Адвокат на улицата Адвокат на улицата

Защо млад и блестящ юрист, комуто предстои прекрасно бъдеще, изведнъж става защитник на най-беззащитните?

Внезапен пристъп на алтруизъм?

Или това е нормално желание на един способен адвокат да разплита и решава истински интересни дела? Дела, от които понякога зависи не само благополучието, а и животът на клиентите му.

Проза, Классическая проза  
обложка книги Братята Братята Детективы и Триллеры, Триллер  
обложка книги Брокерът Брокерът

Джоуел Бакман, най-влиятелният доскоро политически брокер във Вашингтон, изненадващо е освободен от федералния затвор, в който излежава 20-годишна присъда. Той не знае защо отиващият си президент го е помилвал в последните часове на мандата си. Не знае защо е изведен от страната посред нощ с военен самолет, защо трябва да живее в Европа под чуждо име и да учи италиански. Не знае също и че ЦРУ с нетърпение очаква да разбере кой ще се добере пръв до него — руснаците, израелците или арабите. Въпросът не е дали Бакман ще оцелее. Въпросът е кой ще го убие. Защото брокерът разполага с безценна информация за най-съвършената система за спътниково наблюдение в света. И с много малко варианти за бягство.

Детективы и Триллеры, Триллер  
Бялата къща

„Бялата къща“ е роман от американския писател Джон Гришам, публикуван през 2001 година. Историята е вдъхновена от детството на автора в Арканзас по време на войната с Корея.


Романът тече през погледа на седемгодишното момче Люк Чандлър, което живее заедно с родителите си в малка, небоядисана къща. С настъпването на новия сезон на памука семейство Чандлър наема едно семейство и няколко мексиканци да им помагат в събирането. В рамките на тези няколко месеца, писателят описва подробно всеки ден от този начин на живот и всевъзможните проблеми, породени от условията му.


Източник: [[http://bg.wikipedia.org/wiki/Бялата_къща?oldid=1459998|Уикипедия, свободната енциклопедия]]

[[http://bg.wikipedia.org/wiki/Бялата_къща|Статията „Бялата къща“ от Уикипедия]] се разпространява при условията на [[http://bg.wikipedia.org/wiki/GNU_FDL|Лиценза за свободна документация на ГНУ]]. (Можете да разгледате [[http://bg.wikipedia.org/wiki/Бялата_къща?action=history|историята и авторите на статията]].)

Проза, Классическая проза  
обложка книги Версия Пеликан Версия Пеликан

Година преди президентските избори в САЩ две убийства разтърсват страната. В една и съща нощ загиват двама съдии от Върховния съд. Америка е потресена. В коридорите на властта настъпва смут. Как реагират ФБР, ЦРУ, Белия дом? Ще пощади ли пресата големите имена на деня? От кого се бои президентът? Дарби Шоу, блестяща студентка по право, мисли, че знае отговора на тези въпроси. А това може да й струва живота.

 
обложка книги Време да убиваш Време да убиваш

След като Тоня Хейли, малко невинно черно момиченце е брутално изнасилено и убито от двама пияни расисти, нейният баща убива двамата насилници и бива съден. Следва голям и шумен съдебен процес, който държи цялата страна в напрежение, докато в съдебната зала се намесват най-различни интереси…

Проза, Классическая проза  
Да пропуснеш Коледа Проза, Классическая проза  
обложка книги Звездният отбор Звездният отбор

Съдружниците във „Финли и Фиг” често рекламират фирмата си като „бутикова” – т.е. малка, специализирана, изискана, процъфтяваща и достъпна само за щастливци. Адвокатската кантора наистина е малка, останалото няма нищо общо с действителността. Оскар Финли и Уоли Фиг намират клиентите си, като обикалят болници и погребални агенции. Специализирани са и в бързите разводи.

И тогава настъпва промяната. В лицето на младия Дейвид Зинк, който печели по 300 000 долара годишно. След пет години 80-часова работна седмица в голямата юридическа фирма  той изтрещява и вместо в офиса, се озовава в един бар и после… във „Финли и Фиг”. Идеята да вземат на работа възпитаник на Харвард се харесва на двамата неудачници. A неуморният в търсенето на големи удари Уоли Фиг съзира златен шанс в смъртта на стар клиент. В пресата е прочел, че лекарство за сваляне на холестерола предизвиква инфаркт. Клиентът му го е вземал и е починал от инфаркт. Трябва да се намерят още жертви и да се заведе дело срещу третата най-голяма фармацевтична фирма в света! Да се подаде колективен иск, който ще донесе милиони! Звездният отбор се залавя на работа!


Най-забавната трагикомична история на любимия разказвач на Америка!

 
обложка книги Камерата Камерата Проза, Классическая проза  
обложка книги Клиентът Клиентът Проза, Классическая проза  
Наследници

Действието се развива в окръг Форд, Мисисипи, където ексцентрични герои се сблъскват с тъмни семейни тайни.

Рей Атли, 43-годишен, наскоро разведен, преподавател по право и любител пилот, получава писмо от своя умиращ баща, съдия в Луизиана. Същото писмо получава и по-малкия му брат Форест, черната овца в семейството. Двамата братя трябва да се явят в кабинета на съдията в уречен ден и час, за да обсъдят наследството, което ги очаква.

Когато Рей пристига в родния дом, съдията е вече мъртъв. Но в шкафа в кабинета на стария Атли той намира пари, които баща му не би могъл да спечели от съдийство. Три милиона долара.

Откъде са?

Подкупи? Незаконни сделки? Комар? Удари в казината, изникнали като гъби в дълбокия Юг?

Имат ли наследниците права над тях? Кой друг знае за тайната? Кой заплашва да убие Рей?

Проза, Классическая проза  
Невинният (Убийство и несправедливост в един малък град)

Една истинска история

Една фатална съдебна грешка

Един съсипан човешки живот


„Невинният“ е първата документална книга на Джон Гришам. В нея той проследява трагичната съдба на бейзболиста Рон Уилямсън, осъден на смърт заради жестоко престъпление, което не е извършил.

През 1971 г. Рон Уилямсън става първият спортист от щата Оклахома, който е избран да играе във Висшата бейзболна лига. След като подписва договор с „Оукланд Атлетикс“, той напуска родния си град Ейда, мечтаейки за блестяща бейзболна кариера. Неговата мечта за спортна слава обаче не се сбъдва и шест години по-късно той прекратява кариерата си заради травма. Рон се завръща в родния си град, където животът му претърпява рязък обрат — бейзболистът започва да злоупотребява с алкохол и наркотици, остава безработен и изпада в депресия.

През 1982 г. в Ейда е изнасилена и убита 21-годишната сервитьорка Дебра Картър. В продължение на пет години полицията не може да открие извършителя. Поради неизяснени причини един от основните заподозрени за убийството е Рон Уилямсън. През 1987 г. той е арестуван и осъден на смърт въз основа на неверни показания и без наличието на веществени доказателства. Само пет дни преди леталната инжекция и след 12 години затвор през 1999 г. Уилямсън е оневинен. Но животът му е съсипан. Той умира през 2004 г. Прочитайки неговия некролог във вестника, Гришам решава да направи собствено разследване по случая и да открие причините, довели до фаталната съдебна грешка и унищожаването на един човешки живот. Според автора „въображението не е достатъчно, за да роди толкова невероятна история“.

Ако вярвате, че всеки е невинен до доказване на противното, тази книга ще ви шокира. Ако вярвате, че смъртно наказание трябва да има, тази книга ще ви накара да се замислите. Ако вярвате в справедливостта на съдебната система, тази книга ще ви разгневи.

„Разтърсваща и много истинска книга, която показва с каква ужасяваща лекота може да бъде съсипан животът на един невинен човек.“

Сънди Таймс

„Тъжната история на Рон Уилямсън е ярък пример за това колко фатални могат да бъдат последиците от съдебните грешки. «Невинният» кара всеки от нас да се замисли върху изключително наболели въпроси като справедливостта на съдебната система и съществуването на смъртното наказание.“

Таймс

Източник: http://book.store.bg/c/p-p/m-425/id-12167/nevinniat-dzhon-grisham.html

Проза, Классическая проза  
обложка книги Партньори Партньори

Данило Силва е проследен, упоен и отвлечен от група наемници. Целта им е да докажат че всъщност Данило е Патрик Ланиган, който е присвоил огромна сума пари и е инсценирал смъртта си. Завръщането на Патрик в САЩ повдига много въпроси, като за едни това е дългоочаквано събитие, но за други би било по-добре той наистина де е мъртъв. Една история с меко казано неочакван край…

Проза, Классическая проза  
обложка книги Планината Грей Планината Грей

Бъдещето на Саманта изглежда сигурно - в най-голямата юридическа фирма на Уолстрийт я очаква бляскава кариера. Но разразилата се финансова криза изхвърля нея и безброй млади адвокати на улицата. Единственият шанс на Саманта да се върне във фирмата е да работи цяла година без заплащане в неправителствена организация. Тя напуска Манхатън и се озовава в Брейди, Вирджиния, дълбоко в Апалачите. Градче с население 2 200 души и една служба за правна помощ, на която разчитат бедните хора в района. Тук Саманта влиза за пръв път в съдебна зала, завежда дело, защитава клиенти и се сблъсква с враждебно отношение. Натрапниците не са добре дошли. Брейди крие много тайни. Въгледобивни компании унищожават природата, нарушават закони и правилници, насаждат страх. А когато един адвокат загива при странни обстоятелства, Саманта разбира, че е попаднала в опасен свят. Но тя е боец и няма да се откаже лесно от битката.


 
обложка книги Признанието Признанието Детективы и Триллеры, Триллер  
Присъдата

Те са в центъра на правен скандал за милиони долари. Дванадесет съдебни заседатели са разследвани, манипулирани и тормозени от високоплатени адвокати и консултанти. Тези съдебни заседатели трябва да вземат решение по най-горещото гражданско дело на века — срещу гигантски тютюнев концерн…


Само шепа хора знаят от кого зависи присъдата…


Джон Гришам и този път представя роман, който се чете на един дъх! Сюжетът на „Присъдата“ не следва неоспорима логика. Историята е завладяваща и като всички останали книги на Гришам държи в напрежение читателя до последната страница!

Проза, Классическая проза  
обложка книги Рекетьорът Рекетьорът

Кой е рекетьорът? И какво общо има той със смъртта на почитаемия съдия Фосет? За момента рекетьорът се казва Малкълм Банистър. Бивш адвокат. И настоящ обитател на Федералния затворнически лагер близо до Фростбърг, Мериланд.

Бъдещето на затворника Банистър не изглежда особено розово. Излежал е едва половината от присъдата си. Но той разполага със силен коз. Знае кой е убил съдия Фосет. Знае и защо. В отдалечена вила са намерени два трупа — на магистрата и на младата му секретарка. Няма следи от взлом или от борба. Само един голям отворен празен сейф. Какво е имало в него? От ФБР искат да знаят. Малкълм Банистър е готов да им каже. Но всичко си има цена. Особено когато се касае за толкова сензационна информация. А рекетьорът никак не е глупав…

 
обложка книги Теодор Буун. Активист Теодор Буун. Активист

Тео Буун е активист по природа.

Тео Буун не е безучастен към бъдещето на своя град.

Тео Буун трябва да премери сили с мощни корпорации.


Тео е само на 13 години, но вече е участвал в няколко съдебни процеса. Сега той е изправен пред най-заплетения си случай. Защото намира доказателства за мафиотска сделка. Но ако ги покаже, рискува да унищожи адвокатската кариера на баща си. Малкият детектив обаче трябва да действа незабавно. Той трябва да прояви изобретателност, за да спечели битката с алчните предприемачи.

Theodore Boone, Теодор Буун  
обложка книги Теодор Буун — Заподозрян Теодор Буун — Заподозрян

Тео е само на 13 години, но прекарва много време в съда, където наблюдава наказателни дела. Той е пристрастен към криминалните загадки, но никога не е предполагал, че ще се окаже жертва на престъпление. Сега талантът му на детектив трябва да бъде впрегнат за собствена защита. При кражба с взлом от магазин за електроника са задигнати лаптопи, таблети и смартфони за двайсет хиляди долара. Тео е забелязан от полицията в близост до местопрестъплението и при обиск у него са открити част от откраднатите стоки. Уликите са многобройни и сериозни. Дори родителите му адвокати са безсилни да предотвратят заплашващото го дело в съда за малолетни. За да разкрие истинските извършители, малкият детектив трябва първо да разбере кой има мотив да го натопи.

Theodore Boone, Теодор Буун Детективы и Триллеры, Триллер,  
обложка книги Теодор Буун - Момчето адвокат Теодор Буун - Момчето адвокат

ПЕРФЕКТНО УБИЙСТВО.

ТАЙНСТВЕН СВИДЕТЕЛ. САМО ЕДИН ЧОВЕК В СЪДЕБНАТА ЗАЛА ЗНАЕ ИСТИНАТА...

И ТОЙ Е НА ТРИНАЙСЕТ ГОДИНИ.

В Стратънбърг има много адвокати и макар че е само на тринайсет, Тео Буун е убеден, че е един от тях. Той познава всеки съдия, полицай и секретарка в съда, както и законите на щата. Мечтае да стане голям адвокат и да печели бляскави победи в съдебната зала. Но попада в нея по-скоро, отколкото е очаквал.

Тъй като знае твърде много, може би прекалено много, Тео се оказва в центъра на сензационен процес за убийство. Залогът е висок, но момчето адвокат няма да се спре пред нищо, докато правосъдието не възтържествува.

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ТЕОДОР БУУН И БЪДЕТЕ ГОТОВИ ЗА НЕВЕРОЯТНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ С ЛЮБИМИЯ РАЗКАЗВАЧ НА АМЕРИКА ДЖОН ГРИШАМ.

НОВ ТРИЛЪР ЗА НОВО ПОКОЛЕНИЕ ЧИТАТЕЛИ.

Теодор Буун  
обложка книги Ударът Ударът

Млад адвокат-идеалист успява да осъди голяма застрахователна компания, отказваща да плати обезщетения на страдащи от левкемия.

Проза, Классическая проза  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Голубой лабиринт (ЛП)
   Чайлд Линкольн, Престон Дуглас
   Фантастика, Ужасы и Мистика, Детективы и Триллеры, Триллер

  Невидимый кукловод, жаждущий возмездия, взял в свои руки жизнь агента ФБР и управляет им, словно марионеткой, завлекая его в свои ядовитые сети. Но Пендергаст не замечает этого — а все потому, что его обычно такой цепкий и проницательный разум затуманен чувством потери из-за убийства его сына, Альбана, которого он считал исчезнувшим в джунглях Бразилии.  Месть свершилась, яд бурлит в крови агента, но его сердце все еще бьется… и чтобы снова стать хозяином своей судьбы и обрести шанс на спасение ему придется вернуться туда, откуда все началось, и встретиться лицом к лицу с тем, что было сокрыто между строк истории его семьи…

 •  Pawns of the Pacific
   Watts Andrew
   Детективы и Триллеры, Триллер

  A nation on the brink of war.

  A conspiracy that threatens the globe.

  And one military family, caught in the middle, fighting for freedom.


  Pawns of the Pacific is the electrifying third book in The War Planners military technothriller series.


  While the United States is preparing for war with Iran, Chinese billionaire Cheng Jinshan and his wicked spy, Lena Chou, are moving their pieces on the board. Deception and misinformation are everywhere.

  Now, in order to save America, the leaders in the CIA and Pentagon have set up a secretive task force at the CIA headquarters. Their mission: to thwart Jinshan's plans, and reveal the truth to the world.

  Each member of the Manning family has a critical role to play. David Manning is brought in to the CIA task force. Chase Manning is sent to team up with a US Marine Corps special operations unit. Admiral Manning leads the USS Ford Carrier Strike Group, filled with America's latest and greatest naval technology. And Lieutenant Commander Victoria Manning is the officer in charge of a helicopter detachment on the navy destroyer, the USS Farragut — the only ship that stands in the way of a Chinese onslaught.


  Filled with pulse-pounding action, well-rounded characters, and unpredictable twists, Pawns of the Pacific delivers a satisfying third chapter to The War Planners series.

  --------

  The War Planners series is best enjoyed when read in the correct order. Reading order:

  Book 1: The War Planners (find out how to get it free at andrewwattsauthor.com)

  Book 2: The War Stage

  Book 3: Pawns of the Pacific

 •  Сочинения в 3 томах. Том 1
   Куприн Александр Иванович
   Проза, Классическая проза, Русская классическая проза

  Вступительная статья И. В. Корецкой.

  Подготовка текста и примечания П. Л. Вечеславова.

 •  Мясник
   Крутов Игорь
   Детективы и Триллеры, Маньяки, Триллер

  Мальчики играют в уголовников. Не понарошку, всерьез. Угоняют машину, похищают оружие, грабят банк. Они не понимают, что переступили черту, за которой действуют иные законы, и охотник легко может стать добычей матерого хищника. А сексуальный маньяк-садист уже идет по следу.

 •  Год Людоеда. Время стрелять
   Кожевников Пётр Валерьевич
   Детективы и Триллеры, Триллер

  Охота на Людоеда Питерского, совершающего одно злодеяние за другим, входит в завершающую стадию. Его ловят сотрудники милиции и агентства «Эгида плюс», секретной службы по неконституционному искоренению особо одиозных преступных авторитетов. По следу кровожадного убийцы идет знаменитый киллер по кличке Скунс. На его пути встречаются персонажи, совершающие не менее тяжкие преступления, чем Людоед Питерский, но не числящиеся каннибалами. Кто первый встретится с Людоедом, не превратятся ли охотники на него в дичь?

 •  Левый берег Дона
   
   Детективы и Триллеры, Триллер

  Законы Лебердона страшны и беспощадны. Опальный журналист Станислав Полонский убедился в этом, когда открыл рекламное агентство. Сгинуть там проще простого. Левый берег Дона стал местом кровавых бандитских разборок. Чтобы выжить, надо превзойти в коварстве самых отъявленных беспределыщиков блатного мира.

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю