Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Съливан Майкъл Дж - книги автора

Творчество автора (Съливан Майкъл Дж) представлено в следующих жанрах: Фантастика, Фэнтези
Творчество автора (Съливан Майкъл Дж) представлено в следующих сериях книг: Откровенията на Ририя, Откровенията на Ририя, Riyria Revelations
 Название  Серия  Жанр
обложка книги Авемпарта Авемпарта Откровенията на Ририя Фантастика, Фэнтези  
обложка книги Зимният фестивал Зимният фестивал

Сватба по принуда.

Двойна екзекуция. Двама крадци са решили другояче.

Новата империя възнамерява да отпразнува победата си над националистите с ден, който никога няма да бъде забравен. По време на честванията на Зимния фестивал императрицата ще сключи брак, а двама предатели (Дигън Гаунт и Вещицата от Меленгар) ще бъдат екзекутирани публично. След като императрицата претърпи фатален инцидент, империалистите най-сетне ще имат пълен контрол. Има само един проблем — Ройс и Ейдриън най-сетне са открили изгубения наследник и времето за дела е настъпило.

„«Зимният фестивал» е втората ми любима книга (заедно с «Изумрудената буря») за 2010 г. и утвърждава поредицата като едно от най-добрите традиционни епични фентъзита на нашето съвремие, намерила място сред десетте ми любими романа.“

Fantasy Book Review

„Дори не мога да ЗАПОЧНА да разказвам колко удивителни са последните три глави на тази книга. Не мога да ви кажа, защото ще ви разваля удоволствието. Достатъчно е да река, че бях съборен от стола. Устата ми обираше пода около час, още не съм спрял да мисля за разгръщането на различните места и образи. Нека просто споделя, че що се отнася до завършванията, това е вероятно най-доброто такова на Съливан досега. Без изключение. Разкритията са бързи и яростни, ала именно събитията от тези последни страници ще ви преследват в малките часове, да не споменавам къде ни отвеждат…“

Iceberg Ink
Откровенията на Ририя, Riyria Revelations Фантастика, Фэнтези  
обложка книги Конспирация за короната Конспирация за короната

Откривайки пишеща машина в мазето на дома на приятел, Майкъл Дж. Съливан заредил празен лист и въвел думите: „Бе мрачна и бурна нощ - и се разнесе изстрел.“ Бил е само на осем години. Но желанието да изпълни бялата страница и проследи къде ще го отведат клавишите не го напускало. Като възрастен, Майкъл прекарал десет години в усъвършенстване на уменията си, четейки и изучавайки автори като Стивън Кинг, Айн Ранд и Джон Стайнбек. Написал десет романа и след като не почувствал привличане към публикуването, се заклел никога да не твори. Майкъл установил, че съдържащите думата „никога“ заричания не доживяват изпълнение и сложил край на писателската пауза десет години по-късно. Сърбежът се завърнал, когато решил да пише книги за дъщеря си, по онова време на тринадесет, изпитваща затруднения в училище заради дислексия. Заинтригуван от идеята за поредица с обединяваща фабула, но изградена от отделни епизоди, той създал Откровенията на Ри-рия. Написал поредицата без намерението да я публикува. След като връчил творението на дъщеря си под формата на ръкопис, тя заявила, че трябва да бъде „истинска книга“, за да може да я прочете. Тъй започнало второто пътешествие по пътя на публикацията, което включвало наемането на съпругата да бъде бизнес мениджър, подписването с малка независима печатница и основаването на публицистична компания. Като себеиздаващ автор, Съливан продал повече от шестдесет хиляди книги и обогатил успеха си, като постигнал масова публикация през Орбит (фентъзи марката на Хечът Буук Груп), както и правата за превод на френски, испански, руски, немски, датски, полски и чешки. Роден в Детройт, Мичиган, Майкъл понастоящем пребивава във Феърфакс, Вирджиния, заедно със съпругата и трите си деца. Продължава да изпълва белите страници с три проекта: модерно фентъзи, изследващо отношенията между добро и зло; литературна фантастика, проследяваща затъването на един човек в лудостта и средновековно фентъзи - предистория на поредицата за Ририя.

Повече за автора можете да откриете на www.riyria.com.

Откровенията на Ририя Фантастика, Фэнтези  
обложка книги Нифрон се въздига Нифрон се въздига

На трона е поставена марионетка. Истинският наследник остава в сянка. Тайната на един мошеник може да промени всичко. Над Меленгар е надвиснала война. Още веднъж Ройс и Ейдриън са наети да се отправят на рискована мисия. Този път трябва да се обединят с националстите, борещи се на юг с имперските привърженици. Едновременно с разрастванет она могъществото на Нифронската империя се засилва и подозрението на Ройс, че чародеят Есрахаддон използва дма акрадци като прости пешки в собственото си домогване до власт. За да достигне до истината, крадецът трябва да разбули тайна от миналото на Ейдриън - откритието му може да разруши приятелството им и сложи край на Ририя.

"Нифрон се въздига" е великолепна история - забавен сюжет с нови образи и изобилие от действие! Стилът на Съливан се чете с лекота, а историята е достатъчно заплетена, за да бъде вълнуваща, но същевременно не тъй усложнена, та да изисква разгръщането на вече прочетени страници за припомняне на отминали събития и герои.

Откровенията на Ририя Фантастика, Фэнтези  
обложка книги Персепликуис Персепликуис

Всичко се свежда до това…

Елфите прекосиха Нидвалден. Двама крадци ще решат бъдещето.

„Виждам голямо пътуване. Десет на път. Тази, която носи светлината, ще води. Пътят отвежда дълбоко в земята и в отчаянието. Гласът на мъртъвците направлява стъпките ти. Крачиш обратно във времето. Трижди хилядолетната битка започва отново. Мраз сковава света, смърт сполита всички, пред теб има избор.“ — Фан Ирлану, тенкинска ясновидка от селото Удоро.

Щом довърша някоя книга от поредицата, моментално ми се приисква да посегна към друга.

Синди Ханикмън,
Fantasy Book Critic
Откровенията на Ририя, Riyria Revelations Фантастика, Фэнтези  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Приманка
   Чиркова Вера
   Фантастика, Фэнтези

  Приобретение затерявшегося среди озер и болот старинного замка оказалось для Вельены тем самым камушком, который срывает с горы всесокрушающую лавину. Внезапно проснувшиеся у девушки новые способности резко изменили ее судьбу, и теперь только от сообразительности и стойкости самой Вельены зависит, удастся ли ей живой и невредимой выбраться из смертельной ловушки. И не потерять при этом ни неожиданно вспыхнувшую запоздалую любовь, ни дружбу и уважение поверивших ей загадочных и невероятных существ.

 •  Наследница Тумана
   Черная Мстислава
   Фантастика, Фэнтези

  Никогда не спрашивайте Варю Лаппа, как размножаются боги. Все ее неприятности начались именно с этого вопроса: пожар в квартире и перемещение в мир, в котором нет привычных технологий, но есть магия, в котором люди хоть и многочисленная, но не единственная раса, в котором океаны бороздят самые настоящие пираты, в котором на нее, Варю, открыл охоту местный божок. А где скрыться бедной попаданке, как не в Академии магии при Храме всех богов?

 •  Одинокий отец познакомится. Подарок
   Ртуть Мика
   Любовные романы, Любовно-фантастические романы, Фантастика, Фэнтези

  Его боятся враги и остерегаются друзья, о нем пишут таблоиды и бульварные газеты, но его жизнь скрыта от любопытных глаз высокими каменными стенами родового замка. За глаза его называют Синей Бородой, но в свои тридцать шесть лет он - Великий Магистр, глава Ордена, тайный советник Правителя. Его состояние не могут оценить даже гномы, а внешности завидуют певцы и актеры... Он может справиться с любой напастью, кроме своих пятерых детей, которые решили во чтобы то ни стало найти себя маму. И им плевать, что девушка, которую они выбрали - рабыня, подарок, уплата долга...

 •  Принцесса для императора
   Замосковная Анна
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Любовно-фантастические романы

  Для спасения от проклятия Император должен найти принцессу уничтоженного им королевского дома и сделать так, чтобы она взаимно полюбила кого-нибудь из его рода. Он уверен, его сын и наследник — лучший кандидат на роль соблазнителя, ведь Император никогда не влюблялся и не верил, что способен на это чувство. Но знакомство с принцессой заставляет его усомниться в том, что он выбрал ей правильного жениха.


 •  Королева воздушного замка (СИ)
   Серебрянская София
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Любовно-фантастические романы

  Нет на свете более искреннего, чистого и упоительного чувства, чем ненависть.

 •  Судьба первородной
   Александрова Марина
   Фантастика, Фэнтези

  Когда-то давно в семьях простых людей начали рождаться необычные дети. Их назвали первородными, истинными целителями, жрецами Двуликого бога. Дар их был уникален, редок и желанен.

  Кто не мечтает спасти любимого человека? Многие готовы отдать самое дорогое, лишь бы вернуть здоровье. И немногие способны стерпеть отказ…

  Ее зовут Соль. И она осталась одна против мира и дара, о котором никогда не просила. Когда-то она выбрала жизнь отшельника в самом сердце безжизненной пустыни Элио, превратившись из целителя в хранителя памяти о своих собратьях. Но жизнь никогда не спрашивает, чего хочет тот, кого так щедро наградил сам Двуликий, потому и для Соль все еще только начинается…

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю