Интернет-библиотека NemaloKnig.info: читай-качай!

Потър Александра - книги автора

Творчество автора (Потър Александра) представлено в следующих жанрах: Проза, Современная проза
 Название  Серия  Жанр
обложка книги Да започнем отначало Да започнем отначало

В своите романи („Внимавай какво си пожелаваш“, „Без гордост и предразсъдъци“, „Ако върнеш времето назад“ и „Ти, който не си за мен“) Александра Потър съчетава романтика, хумор и неочаквани обрати с малко магия и чудеса, с които прекрачва границите на обичайното. Създава усещане за бягство от действителността, в което потъваш като в прекрасна следобедна дрямка. Често тези съвременни приказки са вдъхновени от собствения й живот.

Така например след една раздяла Потър започва да се самообвинява, както често правят жените. Иска й се да има възможност да направи нещата по различен начин, така че връзката й да тръгне по друг път. Именно тази история я вдъхновява за романа „Да започнем отначало“. „Помислих, че ще бъде страхотна история, ако дам на героинята си втори шанс за нейната връзка. Ако по някакво чудо започне да излиза отново с приятеля си. Представете си само какви неща би могла да направи!“Нима всички момичета не искат едно и също, след като са изоставени?

— Бившият да остане завинаги сам и да се превърне в миришещ дърт ерген.

— Тя да се заточи на пуст остров и да не вижда жива душа до края на живота си.

— Но най-добре би било да не го беше срещала въобще!

Само ако можеше да започне отначало…А какво ще стане, ако тези желания се сбъднат?

Сърцето на Тес е разбито, когато Себ я зарязва. Тя вини себе си за случилото се. Ако можеше да направи всичко по друг начин… Само ако можеше да поправи грешките си… Но не може. Трябва да го преживее и да продължи нататък. Но колкото и да се опитва, не може да го преодолее.

В навечерието на Нова година Тес е сама. Ядосана и огорчена, тя ритуално изгаря кутията, пазеща техните спомени, и си пожелава никога да не беше срещала бившето си гадже. Когато се събужда, открива, че желанието й се е сбъднало.

Тес осъзнава, че й е даден шанс. Да започне отначало! И си обещава, че този път ще направи нещата различно…

Но това ли е пътят, който ще я отведе до мъжа на мечтите й?

Проза, Современная проза  
обложка книги Ти, който не си за мен Ти, който не си за мен

Повечето момичета мечтаят да открият любовта на живота си. Луси иска само да се отърве от нея…

Как разбираш, че Той е мъжът на живота ти? В стомаха ти започват да пърхат пеперуди само при мисълта за него? Сънуваш сватбата ви? Или просто някак вътре в себе си си сигурна?

На осемнайсет години Луси среща Нейт и това е любов от пръв поглед. Тя е убедена, че той е Единственият. Понесени във вихъра на първата любов, те се целуват под Моста на въздишките във Венеция на залез-слънце и според легендата съдбите им са свързани завинаги.

Десет години по-късно двамата почти са забравили за някогашната си кратка романтична връзка. После съдбата ги среща отново. И отново. И отново. Само че този път преживяването не е толкова хубаво, колкото първия път. Но ако Нейт не е Единственият, тогава защо, по дяволите, е така трудно да скъсаш с него? И какъв е замисълът на съдбата?

Забавна и романтична комедия за това какво се случва, когато желанието на едно момиче да открие мъжа на мечтите си, наистина се сбъдва… И как намирането на Единствения невинаги означава „и заживели щастливо“…

Ако животът ви е пълна каша? Ако сте сама и с разбито сърце? Оставете нещата в ръцете на Съдбата — тя знае най-добре.

Съдбата ви е подготвила нещо прекрасно…

Проза, Современная проза  

Поиск книг, авторов и серий книг от Яндекса:

Схожие по жанру новинки месяца

 Жанры книг


 На хлебушек библиотекарю